klik og gå til forsiden

HerLitt for børn

Biblioteket er litteraturens hus, og gennem den gamle, den smalle og nye litteratur er det en vigtig kilde til store oplevelser, indsigt og viden, som gør os klogere på os selv og på verden omkring os.
I forlængelse af litteraturfestivalen for voksne, HerLitt, vil børnebiblioteket byde velkommen til en uge med fokus på de gode læseoplevelser henvendt til børn og unge. Festivalen kaldes HerLitt for BØRN og finder sted i uge 11, 2024.

Overskriften for årets festival vil være ”Det gode liv – bøger åbner verdener”, hvor børn aktivt skal deltage i læsefællesskaber, der skaber et særligt og værdifuldt engagement, som de kan bære med sig videre i livet. Målet med HerLitt for BØRN er at øge børns bevidsthed om, at litteraturen kan skabe rum for tanker om dét at være menneske. HerLitt for BØRN 2024 skal kort sagt være med til at sikre bæredygtighed og bedre trivsel i børns liv.

Den 12. og 13. marts er programmet dedikeret til skoleklasser, hvor dagene fyldes med et udsnit af de mest aktuelle – og bedste – børnebogsforfattere og illustratorer, der laver små oplæg om deres forfatterlandskab.

Den 14. marts afholdes en konferencedag for skolelærere, pædagoger, læsevejledere og skolebibliotekarer, hvor der vil være et fagligt fokus på læsning og bøger. Deltagerne vil møde spændende oplægsholdere, der alle har børns læsning som omdrejningspunkt.

HerLitt for BØRN afsluttes lørdag den 16. marts med et brag af en læsefest. Om lørdagen er festivalen for alle, og det er gratis at deltage. Fra klokken 10 – 14 vil biblioteket syde af bøger, forfatteroplæg og spændende workshops.

På Herning Bibliotekerne ønsker vi, at vi sammen kan fejre glæden ved læsning, uanset om man er barn eller voksen.

Se også HerLitt for voksne