HerLitt.dk's behandling af personoplysninger og brug af cookies

Personoplysninger

I forbindelse med din brug af herLitt.dk, skal vi jf. Databeskyttelsesforordningen informere dig om en række detaljer i vores håndtering af dine oplysninger og oplyse dig om dine rettigheder i den forbindelse.

Når du benytter herLitt.dk, indsamler vi oplysninger om din IP-adresse, samt hvilke sider og funktioner på hjemmesiden du har klikket på. Disse oplysninger opsamles hos Herning Bibliotekerne og benyttes til statistiske undersøgelser.

Vores behandling af personoplysninger er lovhjemlet i databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra e) om behandling, der er nødvendig af hensyn til udførelse af en opgave i samfundets interesse.

Oplysningerne i elektronisk form er fysisk opbevaret sikkert hos vores leverandører.

Oplysningerne bliver også behandlet hos vores leverandører.

Oplysninger omkring din IP-adresse og brug af hjemmesiden lagres på ubestemt tid.

Du har ret til at anmode om indsigt i oplysningerne vi har om dig.

Du har ret til at anmode om berigtigelse eller sletning af oplysninger, og du kan også bede om en begrænsning af behandlingen af oplysningerne.

Den dataansvarlige er Herning Bibliotekerne, som kan kontaktes på telefon 96288800 eller biblioteket@herning.dk.

Vi har, som alle offentlige myndigheder, også en DPO (Data Protection Officer), også kaldet for en databeskyttelsesrådgiver. DPO'en holder øje med, om vi som kommune håndterer persondata lovligt og sikkert. Hvis du har en mistanke om, at kommunen har lækket persondata eller på anden måde krænket fortroligheden i håndteringen af dine eller andre personers data, kan du kontakte vores DPO, eller Datatilsynet.

Data Protection Officer
Herning Kommune
Telefon 93594558
dpo@herning.dk