Til forsiden

Jesper Stein

Foredrag om Rampen

Lørdag 13.11.21 kl. 09.30

Lokale ABC

Mød dette års vinder af ”Læsernes Bogpris”, Jesper Stein, hvor han vil fortælle om sin personlige og hudløst ærlige selvbiografiske roman, ”Rampen”, der beskriver en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

Der er desværre ikke flere billetter, men det er muligt at komme på venteliste.
Kom på venteliste her
BEMÆRK: Alle på venteliste får tilbudt ledige pladser samtidig, så det er først-til-mølle.

Efter seks anmelderroste krimier bag sig, udkom i 2020 den selvbiografiske roman ”Rampen”, der handler om forældrene og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trak efter sig.

Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev.
I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt.
Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død.

Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne.

Rampen er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet.
Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Lån ”Rampen” her

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus.

Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminal-reporter og litteraturjournalist.

Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019.
Rampen vandt Læsernes Bogpris 2021.

Der er desværre ikke flere billetter, men det er muligt at komme på venteliste.
Kom på venteliste her
BEMÆRK: Alle på venteliste får tilbudt ledige pladser samtidig, så det er først-til-mølle.

Bog, Jesper Stein, Rampen